Indoor Air 2018

DSCN9697
Gepubliceerd op: 19 april 2024

Van 22 t/m 27 juli heeft weer de twee-jaarlijkse Indoor Air conferentie plaatsgevonden. De conferentie vond deze keer plaats in Philadelphia in het Noord-Oosten van de USA. Een stad met een behoorlijke historie voor Amerikaanse begrippen (…) en natuurlijk ook de beroemde trappen van Rocky Balboa (zijn standbeeld staat er nog! [hoewel niet boven aan de trap…]).

De Indoor Air conferenties worden georganiseerd onder auspiciën van ISIAQ. De organisatie was deze keer in handen van Dr. Michael Waring (Drexel University), Brent Stephens (Illinois Institute of Technology) en Bill Nazaroff (University of California). Inhoudelijk was er natuurlijk weer een vol programma waarover in andere nieuws bericht.

Daarnaast vond tijdens de conferentie ook weer de overdracht plaats naar een nieuw internationaal ISIAQ bestuur. Na twee jaar voorzitterschap van Marcel Loomans (TU Eindhoven; de eerste Nederlander die deze functie heeft mogen vervullen…) werd hij tijdens de algemene ledenvergadering opgevolgd door Marzenna Dudzinska (Lublin University, Polen).

Onderdeel van de algemene ledenvergadering is een korte terugblik op alle activiteiten die zijn uitgevoerd door het bestuur. Gelukkig was er veel te melden. Samengevat kan het uitgedrukt worden in meer transparantie. Conferentiepapers and andere informatie komt nu veel sneller beschikbaar voor ISIAQ leden, een nieuwe website werd gepresenteerd (www.isiaq.org ) en ook een nieuw logo, extra reis awards voor studenten zijn beschikbaar gekomen, procedures voor nieuwe conferenties, etc. zijn beter op papier gezet en met een Code of Conduct sluiten we ook aan bij het feit dat iedereen zich prettig moet kunnen voelen op ISIAQ bijeenkomsten. Tot slot zijn met behoorlijke aanpassingen in de bylaws ook de samenstelling van het bestuur en vervolgens de bijbehorende verkiezingen voor een nieuw bestuur aangepast. Op basis van de reacties die te horen waren tijdens de conferentie en de ledenvergadering zijn de afgelopen twee jaar tot ieders tevredenheid verlopen. Dat was dus een mooie overdracht. De prima ondersteuning door het nieuwe secretariaat mag hierbij zeker niet onvermeld blijven.

In de afgelopen twee jaar is ook geprobeerd om de samenwerking met de Chapters te verbeteren. Linda Hägerhed (University of Borås, Zweden), als Coördinator van de Chapters binnen het bestuur, heeft daarin eerste stappen gemaakt. De link tussen de Chapters en de internationale organisatie is echter niet heel eenvoudig. Natuurlijk is er soms de taalbarrière, maar daarnaast is de insteek van de Chapters ook anders en tussen de Chapters verschillend. Hopelijk blijven de verbeterde contacten bestaan en kunnen die zich die verder ontwikkelen in ieders voordeel!

Tot slot werd een overeenkomst getekend voor de volgende Indoor Air conferentie in 2020. Deze brengt ons naar Zuid-Korea!